Duurzame kijk- lees- en luistertips

Duurzame 100

🏆 Elk jaar viert Trouw de 100 meest duurzame doeners en denkers uit heel Nederland, van fossielvrije voetballers tot reclamejagers. Bekijk de complete ranglijst hier!

Waar is mijn eerlijke chocolade?

🍫 Wist je dat 93% van de chocolade in de supermarktschappen oneerlijk is? Dat betekent dat cacaoboeren niet genoeg betaald krijgen om van te leven. We belden verschillende supermarkten op om te vragen hoe dat zit. Hun reactie? Dat zie je in deze video (2 min.).

Nederland van de kaart

💸 Kabinet-Schoof wil in vier jaar meer dan €10 miljard bezuinigen op internationale samenwerking. Niet alleen het cruciale werk van mensen wereldwijd wordt daarmee weggegooid; ook de internationale positie, betrouwbaarheid en invloed van Nederland staan op het spel. Liana Hoornweg, directeur van Partos, schreef erover in het FD.

De smaak van oktober

🌲 Denk je aan de herfst, dan denk je aan kaneel. Deze specerij is afkomstig van de schors van een boom die in Azië groeit. Maar waarom zijn de prijsverschillen van dit product zo groot in de supermarkt? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit (25 min.).

Sustainable Fashion Week

👚 Van 9 tot 13 oktober is het Dutch Sustainable Fashion Week: dé week die in het teken staat van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame mode. Door het hele land worden evenementen georganiseerd. Check het programma hier!

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.