Duurzame kijk- lees- en luistertips

Alles op tafel

🥕 Weten wat je eet? Dat is niet altijd even makkelijk. In Alles op tafel zoeken journalisten en koks naar de waarheid achter ons voedsel. Op 19 augustus zie je onze directeur Heske Verburg in een aflevering over palmolie. Kijken dus!

Transitietaal

🗣️ Afdankertje? Klimaatdrammer? Liever doorgeefjas en bezorgde burger! Volgens taaldeskundige Jens van der Weele kunnen woordkeuzes de duurzame transitie maken of breken. NB: abonnement vereist.

Zomerleesvoer

📖 Met ons RECLAIM Sustainability! programma streven we naar verandering die makers aan het begin van productieketens ten goede komt. Vice Versa publiceerde er 3 inspirerende verhalen over – nu te lezen op onze website!

Minder ontbossing

🌲 Ontbossing in Colombia is in 2023 – ten opzichte van 2022 –  met 36% gedaald. De lokale overheid werkt hard aan het stoppen van de enorme vernieling van het Amazonegebied. NB: artikel is Engelstalig.

Olympische Spelen

🗼 De groenste Olympische Spelen ooit organiseren: dat was de ambitie van Parijs dit jaar. Maar in hoeverre is dat gelukt? Lees het hier.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.