Duurzame kijk- lees- en luistertips

Hoe duurzaam is het EK?

Het vervoer van voetbalspelers en fans, de verlichting in stadions en het materiaal van voetballen en wedstrijdshirts: allemaal zaken waarover je bij een EK duurzame keuzes kunt maken. Maar in hoeverre is dat gebeurd? En hoe duurzaam kan zo’n groot evenement überhaupt zijn? Lees het hier.

De waarheid achter de koffie-industrie

📰 Terwijl koffiebedrijven en supermarkten flinke winst maken, houden kleine koffieboeren nauwelijks geld over – te weinig om te kunnen voorzien in hun basisbehoeften. Trouw en De Volkskrant schreven er artikelen over (let op: abonnement vereist).

Milieuvriendelijk op vakantie

🏖️ Ga jij deze zomer op vakantie? Dat kan heel goed samengaan met aandacht voor het milieu! Kies voor de trein, ga kamperen of zet de airco in je verblijf uit als je weggaat. Meer tips lees je op de website van Milieu Centraal.

Wat houdt ons tegen?

📺 Als we de gevolgen van de klimaatcrisis willen inperken, moet onze economie veranderen. Welke bedrijven gaan hierin voorop? En wat houdt andere bedrijven tegen om mee te bewegen? Dat zie je in het nieuwe seizoen van ‘Wat houdt ons tegen?’ op NPO.

Natuurherstelwet aangenomen

🌿 Nieuws voor de natuur: de EU-natuurherstelwet komt er toch. Het doel van de wet is dat 20% van de land- en zeegebieden in de EU in 2030 hersteld moet zijn. Dat is hard nodig, want het gaat niet goed met 80% van de Europese natuur.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.