Duurzame kijk- lees- en luistertips

Op reis door de voedselketen

🌾Kunnen we 8 miljard mensen voeden zonder de aarde te vernietigen? Op 27 september neemt schrijver Joris Lohman je tijdens zijn boekpresentatie in Pakhuis de Zwijger (gratis) mee op reis door de voedselketen: van biodynamische boerderijen en een mega-varkensslachterij in Nederland naar een futuristische kippenboerderij in Ivoorkust.

Een wereld zonder koffie

☕ De vraag naar koffie neemt toe, maar het aanbod komt door klimaatverandering in gevaar. Tegen het einde van deze eeuw kan tot wel 75% (!) van de wereldwijde hoeveelheid koffie verdwenen zijn. Lees hier meer over de koffiecrisis.

Duurzaam in de Kalverstraat

👖 Om een statement te maken tegen de fast-fashion industrie, organiseerde ontwerper Ronald van der Kemp een duurzame modeshow in de Kalverstraat – één van de drukste winkelstraten van het land. Dat ziet er indrukwekkend uit!

Investeren in mode?

👚 ASN Bank vindt de kledingindustrie niet duurzaam genoeg en stopt met investeren in modebedrijven. Goed nieuws? Dat niet per se. Onze katoenexpert Tamar Hoek vertelde erover in Trouw (NB: abonnement vereist).

Shop Solidair

💛 Als consument is het – in een wereld van talloze producten en keurmerken – niet altijd even makkelijk om een goede keuze te maken. Dus helpen we je graag een handje! We delen de beste tips op onze Shop Solidair pagina.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.