Gratis klimworkshop – meld je aan!

Wil jij weten hoe je het zo lang mogelijk volhoudt aan de klimmuur en trainen onder toeziend oog van experts? Op zondag 15 september organiseren we een gratis klimworkshop bij Mountain Network Nieuwegein, exclusief voor deelnemers van de klimmarathon! 

Tijdens de workshop leer je alles over klimtechniek en het opbouwen van (klim)conditie van Jasper Rijken, Hoofdtrainer van Mountain Network. Ook vertellen we je meer over kleine boeren en klimaatarmoede én daarna gaan we – voor wie wil – lekker samen klimmen. Kortom, een leuke manier om kennis te maken en je optimaal voor te bereiden op 2 november! Zien we je daar? Meld je hier aan! De workshop is alleen toegankelijk voor deelnemers die zich vóór woensdag 11 september hebben ingeschreven voor de klimmarathon. Dat kan hier.

Klimaatarmoede betekent dat armoede wordt veroorzaakt of verergerd door klimaatverandering. Mensen met weinig middelen en beperkte toegang tot hulpbronnen hebben minder mogelijkheden om zich aan te passen aan de veranderende (weers-)omstandigheden. Zij ervaren de negatieve effecten van klimaatverandering, maar kunnen zichzelf dus niet voldoende beschermen of de aanpassingen maken die nodig zijn.

Ontwerper klimshirt 2024 bekend

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de knalgele shirts waarin klimmers de extreme uitdaging in 2023 aangingen, met achterop een ontwerp van illustrator Robert Jan Lechner dat de spirit van de klimmarathon prachtig ving. Ook dit jaar ontwerpt een kunstenaar een unieke opdruk voor dit bijzondere evenement: Suus Kwee

Suus is een getalenteerde visual designer die vaak te vinden is in de klimhal. Haar liefde voor klimmen en illustreren kwamen eerder al samen in het Hoogtelijn magazine van de NKBV en op een enorme muur in boulderhal Sterk in Utrecht. We zijn blij dat Suus haar unieke stijl en passie voor de klimwereld zal inzetten om het klimshirt van 2024 te ontwerpen.

Benieuwd naar haar werk? Neem een kijkje op haar Instagrampagina. En als je daar toch bent, volg dan ook de Instagrampagina van Solidaridad zodat je er als eerste bij bent als het klimshirt onthuld wordt!

Dit zijn de ambassadeurs van 2024

Elke locatie heeft een eigen ambassadeur. Als je individueel meeklimt, kan je je bij een team van deze toppers aansluiten. We stellen ze hieronder graag aan je voor:

In Arnhem kan je klimmen met Leto Cavé: een ervaren sportklimmer die in 2021 het NK leadklimmen won. Vorig jaar was hij erbij en zonder twijfel sluit hij dit jaar weer aan. Leto: “Ik streef naar een gezonde planeet en doe graag mee om kleine boeren te steunen. Ik geloof dat we onze krachten moeten bundelen als we hier iets in willen betekenen.”  Zijn toewijding aan zowel de klimsport als het klimaat maakt hem een inspirerende ambassadeur! Met Leto klimmen? Bekijk hier zijn teampagina.

In Nieuwegein is Aukje van Weert, bondscoach van het Nederlands Team Sportklimmen, weer van de partij! Aukje: “Wereldwijd worden mensen die het minst hebben bijgedragen aan de klimaatcrisis, er het hardst door getroffen. Daar word ik chagrijnig van. Daarom ga ik graag aan de slag als teamcaptain tijdens deze klimmarathon!” Meeklimmen met Aukje? Hier is haar teampagina.

In Amsterdam klimt artiest Babs Schutte – onder andere bekend van Wie is de Mol? – mee. Normaal gebruikt ze haar muziek om haar activisme uit te dragen, nu doet ze mee met de klimmarathon! Als boulderaar is deze klimmarathon voor haar ook een echte uitdaging. Babs: “Ik heb een aantal passies… Eentje daarvan is activisme, wat ik zie als: iets kunnen doen of betekenen voor de wereld of de maatschappij. Een van m’n andere passies is boulderen! Dus hoe vet dat Solidaridad die twee combineert door een super bijzondere klimmarathon te organiseren?! Daar kon ik toch geen nee tegen zeggen ;)”. Als je met Babs wilt klimmen, kan je je inschrijven via haar teampagina.

Foto credits (v.l.n.r.): Irina Raiu, NKBV, Babs Schutte